Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Ωριμασμένη Καλογεράκης (300g)
........: 4100136445- Π.Ο.Π.
Το σύμβολο της Κρητικής διατροφής η Γραβιέρα, αποκτά μια διαφορετική <<χροιά>>.
Η Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ωριμασμένη Καλογεράκη φτάνει στο τραπέζι μας μετά από 7 μήνες ωρίμανσης. Είναι ιδανική για όσους επιθυμούν το διαφορετικό.
Υφή και χρώμα:Χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ασύμμετρες τρύπες.
Γεύση:ιδιαίτερα ευχάριστη και μεστή γεύση με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.
<<Συστατικό επιτυχίας>>: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.
Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.
TIPS:
Η Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ωριμασμένη θα μπορούσε να περιλαμβάνεται σε ποικιλία τυριών που θα συνόδευε κρασί.
Επίσης, ταιριάζει εξαιρετικά με πράσινη σαλάτα.
Συστατικά
Παστεριωμένο πρόβειο γάλα (ΕΛΛΑΔΑ) min 80%, παστεριωμένο γίδινο γάλα (ΕΛΛΑΔΑ) max 20%, πυτιά, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι, οξυγαλακτική καλλιέργεια.
Οι αλλεργιογόνοι παράγοντες επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες.
Προέλευση γάλακτος: Ελλάδα
Θερμοκρασία συντήρησης: 2 έως +6°C (±1°C)
Τρόφιμο που μπορεί να συνοδεύει όλα τα Ελληνικά γεύματα. Χρησιμοποιείται, επιπλέον, σαν πρόγευμα καθώς επίσης και σε συνταγές μαγειρικής.
Διατροφικά Στοιχεία
Ανά 100g | |
---|---|
Ενέργεια | 1669 kJ / 402 kcal |
Λιπαρά | 31.7 g |
κορεσμένα | 21.0 g |
Υδατάνθρακες | 2.9 g |
σάκχαρα | 0.4 g |
Πρωτεϊνες | 26.3 g |
Αλάτι | 1.8 g |